هوالعلیم
سلام و درود خدمت همه ی دوستان
امروز با اولین بخش از آموزش برنامه نویسی اندروید در خدمت شما هستیم. در این گام قراره باهم به نرم افزار ها و ابزار های لازم برای شروع برنامه نویسی اندروید بپردازیم.
پس در ادامه همراه ما باشید…
Android Studio؛ یک غول مهربان!
گوگل اولین بار سال ۲۰۱۳ خبر از توسعه ی محیط برنامه نویسی Android Studio بر پایه ی محیط محبوب و قدرتمند Intellij داد.
الآن که مشغول مطالعه ی این متن هستید، نسخه ی ۳ از Android Studio به طور رسمی منتشر شده و قابلیت های خیلی خوبی به اون اضافه شده است.
پس محیط اصلی کار ما برای توسعه اپلیکیشن های گوناگون برای اندروید، نرم افزار Android Studio هست که با وجود پشتیبانی قوی و مستمر گوگل، پیشنهاد میشه شما هم از این نرم افزار استفاده کنید.
Java؛ یارِ غار!
به نظر من یکی از بهترین اتفاقاتی که برای توسعه اندروید رخ داد، این بود که از Java برای توسعه ی اپ ها استفاده شده. این زبان قدرتمند و البته مشهور، همان چیزی است که اپلیکیشن های اندرویدی معمولا با آن توسعه می یابند.
برای شروع توسعه اپلیکیشن برای اندروید، بهتر است با جاوا آشنا باشید. تاکید می کنم، “بهتر” است با آن آشنا باشید. پس اگر به هر دلیلی با این زبان آنایی ندارید، اصلا نگران نباشید، چون در ادامه می توانید جاوا را در قالب اندروید یاد بگیرید.
(شاید شنیده باشید که می توان با زبان هایی مثل C# یا Kotlin هم برای اندروید برنامه نوشت؛ اگر عمری باقی بود، در مطلبی جداگانه به این موضوع خواهیم پرداخت)
ابزار های مورد نیاز:
برای یک شروع پرقدرت به ۴چیز نیاز داریم؛ Android Studio ، ایده، پشتکار و توکل!
با داشتن یک ایده ی خوب، پشتکار و البته توکل به خداوند، می توانید به راحتی میلیون ها کاربر فعال برای اپلیکیشن خود پیدا کنید!
Android Studio به ۲ ابزار برای اجرا شدن نیاز دارد، JDK یا Java SE Development Kit و SDK.
به طور خیلی خلاصه، SDK شامل توابع و کتابخانه های موردنیاز برای توسعه یک اپلیکیشن هست که کار برنامه نویس رو به طور قالب توجهی راحت تر می کند.
JDK هم همانطور که از نامش پیداست، (خیلی خودمونی) بخش جاوایی کار رو فراهم میکنه!😉
پس برای شروع کار لازمه که ابتدا JDK رو روی سیستم خودتون نصب کنید.
بعد Android Studio و SDK رو هم نصب کنید. هنگام اولین شروع Android Studio از شما آدرس پوشه SDK رو میخواد که کافیه آدرسش رو مشخص کنید.
آخرین مرحله هم اینه که یک بسم الله بگین و کار خودتون رو شروع کنید.
نکته ی مهم: Android Studio نسخه ی ۳ در سایت های مختلفی ارائه شده، اما متاسفانه sdk رو به همراه نداره و شما باید خودتون به صورت جداگانه sdk ها رو دانلود کنید. اما Android Studio نسخه ۲٫۳ که ارائه شده، شامل sdk هست و هر دو رو باهم نصب می کنه. هرجور صلاح میدونید عمل کنید😅
◀لینک دانلود Android Studio نسخه ۲٫۳ به همراه SDK
◀لینک دانلود Android Studio نسخه ۳
Android Studio در سایت گوگل هم ارائه شده اما پیشنهاد میکنم اون رو از سایت های بالا دانلود کنید(یه پیشنهاد شخصیه😉)
اگر در هر مرحله ای از نصب موارد گفته شده، به مشکل برخوردید؛ میتونید از بخش نظرات همین پست اعلام کنید تا اگه کمکی از دستمون برمیومد، انجام بدیم.
موفق و پیروز باشید
یاعلی✌
دیدگاه ها